Visit China: Een dagje Zhujiajiao 朱家角

Zhujiajiao

Op slechts één uurtje van Shanghai ligt het waterstadje Zhujiajiao. De waterstadjes in China zijn talrijk en je hebt dan ook een aantal keuzes wanneer je graag een waterstadje wil bezoeken. Vorig jaar bezocht ik reeds Suzhou en Mudi, maar tijdens het weekend besloten Tina, Henry en ik naar Zhujiajiao te gaan. We noemen onszelf niet voor niets exploring buddies!

2

9

vervoer

Zhujiajiao is dus de perfecte bestemming als dagtripje vanuit Shanghai. In Shanghai neem je dan ook de metro naar ‘dashijie‘ 大世界 op lijn 8. Vervolgens neem je exit 4 en ga je door het park richting het busstation ‘Pu’an Road’. Daar neem je de roze/witte bus richting Zhujiajiao! Tip: je hoeft geen tickets op voorhand te kopen voor deze bus. Je betaalt gewoon op de bus zelf (12 kuai) en je kan dit zelfs met je metrokaart betalen. Ongelofelijk handig!

Na een klein uurtje kom je aan in Zhujiajiao. De makkelijkste manier om nu tot aan het oude gedeelte van de stad te geraken, is de groep Chinese toeristen volgen. Op die manier kom je vanzelf bij de ingang.

543vervoer-2Nadat je de groep Chinese toeristen gevolg bent tot aan de ingang, heb je 2 keuzes: ofwel ga je gewoon het waterstadje in en beslis je bij elke toeristische attractie of je naar binnen wil of niet, of je koopt een ticket voor een deel/alle toeristische attracties in Zhujiajiao. Wij besloten dat laatste te doen en het kwam ook nog eens extra voordelig uit aangezien we met WeChat betaalden en op die manier korting kregen.

Wij bezochten onder andere:

  • Kezhi Garden
  • Yuanjin Buddhist Temple
  • City God Temple
  • Great Qing Post office
  • Tong Tian He Chinese Pharmacy
  • Shanghai Handicraft Zhujiajiao Exhibition Hall

Aangezien wij een ticket voor alle bezienswaardigheden hadden, konden we ook een boottochtje maken. Eén woord: GENIETEN!

Processed with VSCO with a6 preset11106121314vervoer-3

Net buiten het oude gedeelte en geheel onverwacht, kwamen we deze kunstige buurt tegen. Hier was er echt bijna niemand. De kunst was nochtans niet slecht! Er stond wel nergens uitleg bij dus de kunstenaars en de bedoeling van dit stukje Zhujiajiao blijven onbekend.

161517

Zhujiajiao is zeker en vast een aanrader! Het was zalig om even te ontsnappen aan de wolkenkrabbers en te genieten van de mooie straatjes rond het water.

Liefs,

Marie

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 gedachten over “Visit China: Een dagje Zhujiajiao 朱家角

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s