Lissabon: deel 2

Lissabon

Op dag 3 van onze citytrip in Lissabon maakten we een tripje richting Sintra. Met de trein is het zo gemakkelijk om te reizen tussen beide plaatsen! Na een rit van ongeveer 40 minuutjes sta je al in Sintra. Een ticket kost ook echt niet veel geld. Eenmaal aangekomen kan je verschillende bussen nemen naar de verschillende paleizen. Deze kosten ook geld en plus de ingang voor de verschillende paleizen, deed dit toch wel een klein beetje pijn aan ons studentikoze budget. Maar goed, het was sowieso de moeite.

DSC_0117Het was alweer een prachtige dag met lekker veel zon en het maakte het bezoek aan Sintra nog beter. Dit was sowieso mijn hoogtepunt van de reis. Als je naar Lissabon gaat, sla Sintra dan zeker en vast niet over.

DSC_0119

Als eerste bezochten we het Palacio Nacional da Pena. Zo’n kleurrijk paleis had ik nog nooit gezien! We gingen niet binnen in het paleis, maar rondom was er ook genoeg te zien.

DSC_0122DSC_0127

DSC_0128DSC_0130

Na ons bezoekje aan dit kleurrijke kasteel, namen we de bus terug richting het station waar we opnieuw een andere bus konden nemen richting het tweede kasteel dat we die dag wilden bezoeken: het paleis van Monserrate.

DSC_0143DSC_0158Dit paleis is veel minder bekend dan het eerste paleis dat we bezochten. Het was er dan ook veel rustiger en dat maakte het misschien ook net iets mooier! En toeval bestaat echt niet … Toen we aan de ingang stonden, kwam ik een van mijn beste vriendinnetjes van vroeger tegen. Ze was er ook op citytrip met haar ouders. Wat is de kans?? Superleuk!

DSC_0163DSC_0169

Na het bezoekje aan het kasteel zelf, bezochten we ook de bijhorende tuin en ook die was echt prachtig! We vonden onder andere dit mooie plekje waar iedereen (behalve Steffi) toch wel eens op de foto moest :)

DSC_0216
Knappe vriendin nummer 1: Birgit
DSC_0209
Knappe vriendin nummer 2: Ellen
DSC_0177 (1)
Save the date?

DSC_0223DSC_0230

Dag 4 en 5 van ons reisje naar Lissabon hebben we eigenlijk vooral op het gemak de stad wat verder doorkruist en nog de must see’s gedaan zoals onder andere Alfama … Ik had mijn camera toen niet meer mee dus veel foto’s om te delen heb ik niet meer.

Ik hoop dat jullie een beetje genoten hebben van de foto’s! Aangezien het chill-gehalte op dit tripje extreeeeem hoog lag, heb ik niet veel hotspots of hidden gems om te delen. Dat zal voor de volgende keer zijn, want ik ben sowieso van plan om nog eens terug te keren naar Lissabon. Zalige stad!

Liefs,

Marie

 

4 gedachten over “Lissabon: deel 2

  1. Leuke foto’s! Ik vond Sintra ook echt mijn hoogtepunt toen. Ik ben ook binnengeweest in Palacio Nacional da Pena, maar vond dat wel veel minder indrukwekkend dan de buitenkant. Maar dat vind ik meestal wel met zulke kastelen :)

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s