Kijklijstje: Chineestalige films

Een heerlijke manier om een taal te onderhouden: films kijken. Al dan niet met ondertiteling, maar volgens mij is de taal horen en ermee bezig zijn al een oefening op zich. Ik was dan ook superblij toen ik ontdekte dat Netflix zijn gamma aan Chineestalige films aan het uitbreiden is! Ik zeg wel Chineestalig want er zitten ook enkele Taiwanese films tussen en ik ga hier geen politieke uitspraken doen :D Onderstaande films keek ik al, maar er staan er nog heel wat op mijn lijstje dus verwacht je maar aan nog een tweede deel. (Voor de mensen die mij niet kennen/al lang volgen: ik heb Chinese taal en cultuur gestudeerd, vandaar de passie voor deze taal!)

Tigertail

Een Taiwanese jongen die in een fabriek zoekt, denkt meer geluk te vinden in Amerika.
Een mooi, eerlijk verhaal mét leuke muziek! Mijn lief en ik waren vooral fan van dit liedje:

The Farewell

Een Chinese familie ontdekt dat hun grootmoeder niet lang meer te leven heeft. Ze beslissen dit geheim te houden voor haar en organiseren een huwelijk zodat iedereen toch nog eens samen is.
Opnieuw een film met leuke muziek, maar wat me vooral is bijgebleven is dat een vriendin die ook zo “tussen de Westerse en Chinese wereld” zit, me vertelde hoe accuraat deze film is. Zéker de moeite dus om te bekijken en eens stil te staan bij culturele verschillen en hoe dit soms allesbehalve evident is voor de tweede generatie.

A Sun.

Opnieuw een Taiwanese film. De film begint dramatisch: een schokkende gebeurtenis trekt een familie uiteen. Het verhaal wordt heel sterk gebracht en de film is dan ook niet voor niets veelvoudig bekroond geweest.

Mijn uitleg over de films is misschien eerder kort, maar ik wil nog niet teveel verklappen natuurlijk! Gewoon kijken is de boodschap.

Veel kijkplezier!
xoxo

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s