Update: hectische start van het academiejaar

Oke, ik heb echt de meest hectische start van het schooljaar ooit gehad denk ik. Ik kwam nog maar net terug van China en het eerste wat er op de planning stond was de proclamatie. Ik ben afgestudeerd als Master in de Oosterse Talen en Culturen, met onderscheiding! Hoera! Een week later begon het nieuwe academiejaar alweer en nog steeds wist ik NIET wat ik met mijn leven zou gaan doen. Het werkleven in Shanghai beviel me eigenlijk wel, maar langs de andere kant wist ik dat ik met mijn diploma alleen niet zo’n sterke speler ben op de arbeidsmarkt. Dus nog even studeren? Maar wat dan? Goede vraag, wist ik het antwoord maar.

Voor ik naar China vertrok sprak ik wel over de master communicatiewetenschappen met afstudeerrichting journalistiek, want ja, ik hou immens van schrijven. Tijdens mijn stage kwam ik te weten dat de economie en vooral de internationale relaties op vlak van economie tussen België en China mij ook wel enorm interesseren. De tijd bleef maar tikken en een beetje onder druk schreef ik me dan toch maar in voor het voorbereidingsjaar communicatiewetenschappen. Altijd goed om bij je eerste keuze te blijven, toch? Euh, nee. Na 1 week was ik zo ongelukkig. De lessen interesseerden mij totaal niet. Ik had niet het gevoel dat ik nog relevante dingen ging bijleren. Week 2 besloot ik het nog even te proberen. Ik bekeek nog eens goed het programma en zag dat er eigenlijk maar 2 vakken over journalistiek gingen. Moet ik nog 2 jaar bikkelen om maar 2 vakken over journalistiek te krijgen? Nee en ik schreef me uit.

Na alles nog eens opnieuw te bekijken, te wikken en te wegen, leek de master algemene economie mij interessanter. Ik schreef me in, volgde de lessen en voila, we zijn nu week 4 en ik zit er nog steeds! Het is echt moeilijk, veel wiskunde, maar zo interessant. Het wordt hard werken, maar ik zie het zitten. En vooral, ik ben niet meer ongelukkig omdat ik elke dag tegen mijn zin in die lessen moet gaan zitten.

Zo, vandaar dat het wat stiller was op mijn blog. Het waren hectische weken! Ik probeer mij nu wat bij te werken zodat ik mee ben met de lessen en dan hoop ik binnenkort ook weer een vast schema te hebben voor mijn blog.

Hopelijk is jullie leven iets minder hectisch geweest de afgelopen maand!

Liefs,

Marie

5 gedachten over “Update: hectische start van het academiejaar

  1. Waaauw, zo’n switch! Maar je hebt gelijk, als het je echt niet interesseert en je zit te denken aan die andere richting die je wel zou kunnen interesseren, dan is het alleen maar logisch dat je die ook eens een kans geeft. Heel veel succes Marie! Je gaat dat goed doen :D

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s