Mijn favoriete podcasts

Sinds vorige zomer ben ik weer into podcasts. De lange metroritten in Shanghai waren op den duur een beetje te lang om gewoon te vullen met muziek. Ik was een beetje aan het rondkijken in mijn gsm en zag plots de podcast-applicatie staan. Een beetje geklik en enkele downloads verder had ik een nieuw tijdverdrijf gevonden voor op de metro!

Ook nu luister ik nog regelmatig naar podcasts: op de trein, tijdens het sporten, wanneer ik aan het wandelen ben … Gewoon wanneer ik er zin in heb! Hieronder vinden jullie een lijstje met mijn favoriete podcasts van het moment!

Mosselen om half twee

27459421_1666147030113295_3703183476265290995_n“Mosselen om half twee” is een podcast van Xander De Rycke, een Vlaamse stand-upcomedian. Dit was de eerste podcast waarmee ik deze zomer begon. Normaal ben ik niet zo zot van stand-upcomedians, maar deze podcast kon ik wel appreciëren. Ik zat vaak (per ongeluk) luidop te lachen in de metro of te glimlachen op straat. Ondertussen luister ik niet echt meer naar deze podcasts want na een tijdje was ik ze eerlijk gezegd een beetje beu, maar toch vind ik dat dit thuishoort in mijn lijstje.

Website: http://mosselen0130.be

Vuile lakens

cover

“Vuile lakens is een podcast over seks, lichaam en alles waar je in keurig gezelschap niet durft over te praten.” Zo beschrijven Anaïs Van Ertvelde en Heleen Debruyne hun podcast op hun website. In hun podcasts hebben ze het onder andere over het vrouwelijk orgasme, besnijdenis, het speculum … Kortom, een leuke podcast vooral voor vrouwen denk ik dan en misschien nog extra voor de feministen onder ons.

Website: https://www.vuilelakens.be

Iemand

radio1_iemand-01_0Iemand is één van de podcasts van Radio 1 waarin Philip Heymans en Ward Bogaert in elke podcast een verhaal vertellen over iemand. Onlangs luisterde ik naar een podcast over iemand die nog gaan vechten is in Vietnam, maar ook een oude pornoster kwam aan bod. Vooral een leuke podcast voor op de trein vind ik en om zo een beetje dromerig naar buiten te staren.

Website: https://radio1.be/iemand

 

Heb jij nog aanraders voor leuke podcasts?

Liefs,

Marie

7 gedachten over “Mijn favoriete podcasts

  1. Ik vind vooral de illustraties bij die podcasts heel mooi, haha! Ik luister ze zelf eigenlijk nooit. Wat ik ergens wel jammer vind, want ik weet dat er veel goede podcasts zijn. Maar er lijkt gewoon nooit een moment te zijn waarop het uitkomt om te luisteren (want ik moet wel tegelijkertijd iets anders doen, maar ook iets waarbij je niet hoeft te denken want anders kun je niet luisteren) (ik weet dat dit dom klinkt, maar zo is het nu eenmaal …)

    1. Ja, die illustraties zijn inderdaad echt mooi! Ik kan ook niet gewoon in de zetel zitten en luisteren of op bvb bloggen en luisteren want dan hoor ik ook niet meer wat ze zeggen :p De trein vind ik perfect en tijdens het sporten lukt het ook goed!

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s